KONTAKT:

 +38552654120

 visit@damjanic.eu

     Obitelj Damjanić krenula je vrlo intenzivno u ovogodišnju berbu, prvo sa chardonnyem, a potom slijedi malvazija istarska te borgonja!

 

 

Berba u vinogradima na području Fuškulina!

 

Najlepši i najteži dio godine za sve vinogradare i vinare je kasno ljeto i početak jeseni, kada se radovi u vinogradu polako bliže prema kraju i sve se kreće prema berbi grožđa.

 

Obitelj Damjanić ima svoje vinograde na području Fuškulina pokraj Poreča. Raspolažu sa osam i po hektara vinograda posađenih autohtonim crnim i bijelim sortama vinove loze: malvazijom istarskom, borgonjom, muškatom i chardonnayem.

 

Ako se uputite kroz Istru, u bilo kojem njenom dijelu, pogotovo u središnjem, južnom i sjeverozapadnom, naići ćete na vinograde u cijeloj svojoj raskoši. Dozrelo grožđe, bogate zelene loze, mnoštvo berača koji pažljivo i strpljivo ručno beru grozd po grozd, pružaju veličanstvenu sliku. Jedini poriv koji vam se u tom trenutku javi je pridružiti im se.

 

Međutim, treba naglasiti da je berba grožđa kruna godišnjeg truda te nimalo lagan posao. Umor, ruke slijepljenje od slatkog netkara raspuknutih bobica, sunce koje u ovo doba godine zna biti dosta jako, ipak pokleknu pred veseljem, smijehom, druženjem i slatkim osjećajem zadovoljstva kad se podrumi napune grožđem.

 

Obitelj Damjanić krenula je vrlo intenzivno u ovogodišnju berbu, prvo malvazija i chardonnay, a potom slijedi borgonja. Zadovoljni su kvalitetnom ovogodišnjeg uroda i nadaju se isto tako dobrom i kvalitetnom vinu. Ako Vas put nanese put Fiškulina, dobrodošli ste na kušanje „starih“ vina, a na mlado ćete još malo pričekati. I Damjanići ga čekaju s nestrpljenjem, jer svaka berba ima svoje specifičnosti kao i vino koje se dobije.

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO

GOSPODARSTVO DAMJANIĆ IVAN

Fuškulin 50, Fuškulin 52440 POREČ

Matični broj: 50231987

 

IVAN DAMJANIĆ

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d...

HR4324020061140268010

 

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

+38552 654 120

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije vina potrebna je prethodna najava

+38552 654 120

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!