KONTAKT:

 +385 91 202 0495

info@damjanic.eu

 

 

 

Clemente Blanc – novi ponos vinarije Damjanić

 

 

 

Obiteljska vinarija Damjanić ovih je dana svoju ponudu proširila novim vinom u svojoj kolekciji, a riječ je o Clemente Blanc iz 2015. godine, skladnoj kupaži istarske malvazije, chardonnaya i bijelog pinota koja je odležala u posebnim hrastovim barrique bačvama.

 

Ovo vino odličnih karakteristika poslužit će kao svojevrsna „bijela“ alternativa Clemente vina u crnoj varijanti koja još jednom otkriva sve vještine i iskustvo potrebno kako bi se proizvela vrhunska odležana vina koja zahtijevaju i do nekoliko godina truda i posebne njege. Čak 14 mjeseci provedenih u hrastovim bačvama osigurava Clemente Blanc vinu specifične arome i jedan mekan i bogat okus. Vizualni identitet ovog jedinstvenog vina krasi kristalno zlatna boja i puno, gusto tijelo, a već na prvi dodir očarat će svako nepce zanimljivo isprepletenim voćnim notama karakterističnim za malvazije, tropskim notama chardonnaya te laganih i svježih aroma bijelog pinota.

 

Clemente vina predstavljaju vrhunac proizvodnje vinarije Damjanić koja se svakim novim vinom iz serije trudi iznova podići vinske standarde i na taj način zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i vinoljupce među nama. Ovo ugodno i osvježavajuće Clemente Blanc vino odlično će se složiti s raznim zrelim i punomasnim sirevima, bijelom ribom, hobotnicom ispod peke ili pak mesnim jelima poput salamina od boškarina ili čak tovara.

 

Clemente Blanc omogućuje potpuno prepuštanje istinskim vinskim užicima, od ugodne voćne uvertire do finalnog okusa koji traje, pružajući istovremeno samo najbolje od istarskih vinograda.

 

 

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

gsm: +385 91 202 0495

Email: info@damjanic.eu

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije od studenog do travnja potrebna je rezervacija na broj:

+385912020495

+385915404315

Od svibnja do listopada radno vrijeme od 11 - 19h.

Subota 10 -17h

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!