KONTAKT:

 +385 91 202 0495

info@damjanic.eu

 

 

 

Clemente Blanc savršeno će se složiti upravo s ovim jelima

 

 

 

Dobra hrana ne vrijedi puno bez dobrog vina koje će cjelokupni doživljaj zaokružiti u jedinstvenu cjelinu, tako barem tvrde svi oni koji se smatraju pravim gurmanima.

 

U istarskoj tradiciji malo je što toliko izraženo kao vrhunska kuhinja i kvalitetna vina koja dolaze s idealnih vinogradarskih pozicija, a upravo je taj jedan gastro-enološki spoj najčešće ono po čemu brojni gosti najčešće pamte ovaj kraj.

 

Clemente Blanc s potpisom Damjanić vinarije, vrhunska je kupaža tri kvalitetne sorte – istarske malvazije, chardonnaya i bijelog pinota. Više od godinu dana provedenih u barrique bačvama daje ovom netipičnom vinu sasvim jedne profinjene i elegantne karakteristike zbog čega se odlično slaže s raznim jelima iz tradicionalne istarske kuhinje bez obzira je li riječ o ribljim ili mesnim specijalitetima.

 

Uz hobotnicu ispod peke, brancina na žaru ili bijelu ribu poput orada ili škarpina savršeno će se sljubiti Clemente Blanc svojim svježim aromama te notama tropskog voća koje obično vrlo dobro pariraju okusima mora. Isto tako preporuka je poslužiti ovo vino i uz specijalitete od boškarina te razne sireve, gdje će ugodne kiseline savršeno odgovarati zrelom mesu istarskog goveda ili pak zrelim i punomasnim sirevima.

 

Upotpunite svoju viziju savršene večere uz visokokvalitetno Damjanić Clemente Blanc vino koje će vaše iskustvo uživanja u hrani dovesti na jednu sasvim drugu razinu.

 

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

gsm: +385 91 202 0495

Email: info@damjanic.eu

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije od studenog do travnja potrebna je rezervacija na broj:

+385912020495

+385915404315

Od svibnja do listopada radno vrijeme od 11 - 19h.

Subota 10 -17h

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!