KONTAKT:

 +38552654120

 visit@damjanic.eu

 

Crno vino - užitak i lijek u jednom gutljaju

 

Kroz svoju bogatu povijest, vinu su se pripisivala razna ljekovita svojstva, mnogi su ga smatrali i eliksirom života, a danas se sve više zdravstvenih blagodati vina, osobito onog crnog, dokazuju i znanstvenim putem. Stručnjaci su tako utvrdili kako crno vino uistinu pomaže kod otklanjanja i ublažavanja raznih zdravstvenih tegoba, ali i u smanjenju rizika kod nastanka raznih vrsta bolesti.

 

Zašto je crno vino toliko ljekovito? Odgovor leži u vrlo moćnim sastojcima i komponentama koje se nalaze u samom vinu. Crno vino nevjerojatno je dobar izvor antioksidansa koji sprječavaju nastanak slobodnih radikala čije djelovanje oštećuje stanice. Osim toga crno vino poznato je po svojim protuupalnim svojstvima, sadrži fenole koji razrjeđuju krv i tako sprječavaju nastanak moždanog udara, ali isto tako i elemente poput vitamina i minerala koji podižu imunološki sustav organizma. U crnom vinu nalaze se i bogati izvori silicija koji je nužan za očuvanje čvrstoće kostiju, antioksidans resveratrol koji smanjuje razinu lošeg i povećava razinu dobrog kolesterola, te razne druge spojeve.

 

Studije su pokazale kako osobe koje umjereno uživaju u crnom vinu imaju manje izgleda za srčani udar, dijabetes, ali i bolesti kao što su primjerice osteoporoza. Posljednja istraživanja također ukazuju na to kako vino štiti od pojave raka. Primjerice žene koje svakodnevno piju vino imaju čak 42 posto manje šanse da obole od raka dojke, a muškarci koji konzumiraju svega četiri čaše crnog vina tjedno znatno smanjuju rizik od nastanka raka prostate, želuce i debelog crijeva. Uz sve to, crno vino poboljšava libido te pomaže u ostvarivanju zdravijeg i ispunjenijeg seksualnog života.

 

Naravno, umjerenost je ključ ljekovitosti vina, stoga nemojte pretjerivati. Umjesto na količinu, koncentrirajte se na kakvoću vina. Odaberite vrhunska Damjanić vina i polagano uživajte u otkrivanju raznih okusnih, aromatičnih i drugih detalja, a istovremeno pružite svom tijelu izvor vrijednih spojeva koji će vam donijeti brojne zdravstvene prednosti.

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO

GOSPODARSTVO DAMJANIĆ IVAN

Fuškulin 50, Fuškulin 52440 POREČ

Matični broj: 50231987

 

IVAN DAMJANIĆ

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d...

HR4324020061140268010

 

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

+38552 654 120

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije vina potrebna je prethodna najava

+38552 654 120

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!