KONTAKT:

 +38552654120

 visit@damjanic.eu

     NOVO IZDANJE VINARIJE DAMJANIĆ

 

 

IVAN DAMJANIĆ, VINAR I ENOLOG,  SRDAČNO DOČEKAO GOSTE NA DANIMA OTVORENIH VINSKIH PODRUMA

 

Svjetskom  danu vina, odnosno Danu otvorenih vinskih podruma u Istri, prisustvovalo  je u nedjelju tisuću turista, koji su došli iz cijelog svijeta kako bi okušali jedinstven i prepoznatljiv okus istarskih vina.

 

 

Posjetitelji su mogli kušati vino u čak sedamdeset vinarija širom Istre, čija su vrata bila širom otvorena cijelog dana, od jutra do večeri. Vinarije su nudile ono najbolje iz svojih podruma – vrhunsko istarsko vino, dočekujući goste i degustatore s velikom pažnjom i naklonošću.

 

Po broju posjetitelja koji su posjetili i kušali vino, ističe se upravo vinarija Damjanić, koju predstavlja Ivan Damjanić, vinar iz Fuškulina. U ovoj vinariji mogli su se sresti posjetitelji iz Slovenije, Italije, Njemačke, Amerike kao i brojni turisti iz Nizozemske. Čuvši kakav doživljaj i zadovoljstvo stvara Damjanićeva malvazija, nisu mogli propustiti ovaj veličanstveni i nadasve očaravajući trenutak.

 

Vinariju „Damjanić“,  pored kvalitete vina, odlikuje i zanimljiva priča. Vinski podrumi ove vinarije su obiteljska baština, pa obilazak znači i upoznavanje s obiteljskom tradicijom i poviješću. Ivan Damjanić je pokazao veliko gostoprimstvo, pripremio izvrsnu hranu,  postavio šatore ispred svoje vinarije, kako bi svoje goste zaštitio od kiše i upotpunio im osjećaj zadovoljstva.

 

Gosti su mogli kušati svježu malvaziju, borgonju, rose i žuti muškat. Vinoljubci su pokazali veliko oduševljenje, što je doprinijelo cjelokupnoj atmosferi ovog tradicionalog događaja.

 

Vina iz vinarije Damjanić doživljavaju uzlet i širu prepoznatljivost, zahvaljujući entuzijazmu, predanosti i ljubavi novih generacija vinara, o čemu svjedoče i brojna međunarodna priznanja.

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO

GOSPODARSTVO DAMJANIĆ IVAN

Fuškulin 50, Fuškulin 52440 POREČ

Matični broj: 50231987

 

IVAN DAMJANIĆ

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d...

HR4324020061140268010

 

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

+38552 654 120

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije vina potrebna je prethodna najava

+38552 654 120

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!