KONTAKT:

 +38552654120

 visit@damjanic.eu

Posjetitelji festivala imat će priliku  upoznati se s najboljim tradicionalnim vinima Istre, kao i tradicionalnim istarskim specijalitetima.

 

 

Istarski vinar, Ivan Damjanić, prezentirat će svoja vina na međunarodnom festivalu vina na „Sarajevu Wine Weekend - Art of Wine 2016“!

 

 

Međunarodni festival vina, „Sarajevo Wine Weekend - Art of Wine 2016.“, 12. po redu, i ove godine se održava posljednjeg vikenda ovog mjeseca, 28. i 29. listopada i najdugovječniji je festival te vrste u BiH i među onima je s najdužom tradicijom u regiji.

 

Festival je samoodrživa manifestacija čija je osnovna namjera promovirati vinsku kulturu u dva pravca: predstaviti domaću vinogradarsku granu i autohtone sorte Bosne i Hercegovine i omogućiti domaćoj i regionalnoj publici da u neposrednom kontaktu upozna sve bolju ponudu naših vinara, ali i da se na ovdašnjem tržištu predstave regionalna, europska i vina iz svijeta, promovirajući tako i samu vinsku i kulturu ispijanja vina.

 

Koncept samog festivala ove godine bit će nešto promijenjen. Kako je već prošle godine bilo jasno da je „Sarajevo Wine Weekend – Art of Wine“ prerastao okvire ranijeg prostora, ovogodišnja će lokacija biti daleko prostraniji Dom Armije u Sarajevu. Uz prezentaciju vina i vrhunske gastronomije, u planu je i proširenje programskih aktivnosti cijelim nizom događanja na samom festivalu, i prije i nakon službenog  dijela programa.


Na festivalu će svoja vina prezentirati i istarski vinar, Ivan Damjanić. Posjetitelji festivala imat će priliku upoznati se s najboljim tradicionalnim vinima Istre, kao i tradicionalnim istarskim specijalitetima.

 

Posjetitelji će moći kušati najpoznatija vina iz čuvene Damjanić vinarije dobivena iz sorti malvazija, chardonnay, muškat žuti i borgonja. Takođe će se predstaviti rosé vino sorte borgonja – „Rosé Penelope“, vizualno mazno, svijetlo ružičasto vino, s mirisnom notom divlje jagode i ruže, a laganog herbalnog završetka.


Budući da se  radi o festivalu međunarodnog karaktera, festival je bitan za poslovnu
suradnju vinskog svijeta, a svima ostalima prilika za lijepo druženje. Cilj festivala je, uz zabavu i kušanje, potaknuti posjetitelje da uče o vinu i integraciji različitih oblika suradnje, kako u vinskom, tako i u drugim granama poslovanja.

 

Posjetite festival, kušajte Damjanić vina i otkrijte pravu istinu o vinu!

 

 

 

 

 

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO

GOSPODARSTVO DAMJANIĆ IVAN

Fuškulin 50, Fuškulin 52440 POREČ

Matični broj: 50231987

 

IVAN DAMJANIĆ

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d...

HR4324020061140268010

 

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

+38552 654 120

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije vina potrebna je prethodna najava

+38552 654 120

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!