KONTAKT:

 +385 91 202 0495

info@damjanic.eu

 

 

 

Kvaliteta svake vinske kapljice inspirirana je bogatim obiteljskim naslijeđem

 

 

 

Vinarija Damjanić danas je jedna od najuglednijih istarskih vinskih kuća, a svoju dobru reputaciju stekla je kvalitetom koja je sadržana u spoju autohtonih sorti, prirodnih resursa te bogate obiteljske tradicije proizvodnje vina.

 

Sve je počelo još u prije dva stoljeća, kada je obitelj Jurković odlučila krenuti stopama vinarstva i vinogradarstva, a njihov se trud i upornost itekako isplatio. Baš kao i obitelji Damjanić, koja je kasnije nastavila obiteljsku tradiciju, nije im trebalo dugo da se probiju među najuglednije vinare istarskog kraja. O tome možda najbolje svjedoči zlatna medalja iz 1928. s kojom se obitelj Jurković vratila s prestižne izložbe „Exposition du Bien-être“ u Parizu, i to za vrhunsko crno vino Grand Prix.

 

Danas, skoro stoljeće kasnije, obitelj Damjanić na istom mjestu, u okolici Fuškulina, njeguje 8,5 hektara obnovljenih nasada vinove loze koji su trenutno u punom rodu i daju svoje najbolje plodove. Birano grožđe dobiveno na sjajnim pozicijama nedaleko od samog mora, potom se prerađuje u moderno opremljenoj vinariji i čuva u starim, također renoviranim podrumima, stoga ne čudi što kvaliteta Damjanić vina zadovoljava ukuse brojnih vinskih entuzijasta, kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj sceni.  Samo na posljednjem velikom natjecanju, International Wine Challengeu vinarija Damjanić nagrađena je zlatnim medaljama za Malvaziju iz 2016. te Clemente Blanc iz 2015., a tome prethode i razna druga priznanja i nagrade s Decantera te drugih velikih izložbi.

 

Planova za budućnost svakako ima s obzirom na to kako su i mlađe generacije u obitelji Damjanić već razvile strast i ljubav prema vinu koje nekako kao da su neizbrisivo otisnute u genima, kako predaka tako i budućih potomaka.

 

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

gsm: +385 91 202 0495

Email: info@damjanic.eu

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije od studenog do travnja potrebna je rezervacija na broj:

+385912020495

+385915404315

Od svibnja do listopada radno vrijeme od 11 - 19h.

Subota 10 -17h

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!