KONTAKT:

 +38552654120

 visit@damjanic.eu

U MARIBORU ODRŽAN PRVI FESTIVAL RUŽIČASTIH VINA

 

Rosé Penelope - vino iznenađenja

na Pink Day Slovenia

 

Proteklog se tjedna, točnije 7. travnja, održao prvi međunarodni festival ružičastih vina - Pink Day Slovenia gdje je prvi put predstavljeno vino Rosé Penelope vinarije Damjanić.

 

 

MARIBOR - Prvi Pink Day Slovenia nastao je po uzoru na Pink Day Zagreb i pod pokroviteljstvom udruge - WOW – Women on Wine. U Narodnom domu Maribor pohodilo ga je više od 300 posjetitelja, a predstavilo se preko trideset proizvođača rosé vina, među njima i vinarija Damjanić s Rosé Penelope.

 

U sklopu festivala pripremljen je bogat popratni program u obliku raznih edukacija i radionica. Jedna od njih bila je Hrvatska u ružičastoj čaši, gdje su polaznici blind tastingom ocjenjivali vina. Poseban rosé od sorte borgonja vinarije Damjanić – Rosé Penelope iz Zapadne Istre, na pogled je mazno svijetlo ružičasto vino, a na mirisu divlja jagoda i ruža, s laganim herbalnim završetkom. Polaznici su odmah prepoznali da se radi o vinu iz istarskog vinograda te ga opisali opojnim, senzualnim, privlačnim i romantičnim, istodobno modernim - i još mnogim pridjevima i izrazima ženstvenosti, idealnim za ove tople proljetne i ljetne dane!

 

Obzirom da se radi o festivalu međunarodnog karaktera, festival je bitan za blisku integraciju Hrvatske i Slovenije, šansa za druženje, ali i poslovnu suradnju vinskog svijeta.

 

Također, glavni cilj festivala bio je, uz zabavu i kušanje, potaknuti žene da uče o vinu i integraciji različitih oblika suradnje, kako u vinskom svijetu tako i u drugom poslovanju. Pink Day Slovenia imao je i humanitarni karakter - 6. travnja u Old Vine House u Mariboru održan je glavni događaj, aukcija vina i slika, čiji je prihod doniran socijalno osjetljivim skupinama.

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO

GOSPODARSTVO DAMJANIĆ IVAN

Fuškulin 50, Fuškulin 52440 POREČ

Matični broj: 50231987

 

IVAN DAMJANIĆ

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d...

HR4324020061140268010

 

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

+38552 654 120

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije vina potrebna je prethodna najava

+38552 654 120

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!