KONTAKT:

 +38552654120

 visit@damjanic.eu

 

 

 

Vino - jedno od najblagotvornijih alkoholnih pića koje podiže raspoloženje i čuva vaše zdravlje

 

 

 

 

Bez dobre vinske kapljice gotovo je nemoguće zamisliti nekakvu proslavu ili druženje s prijateljima i obitelji, osobito ako to znači i gurmansko uživanje u raznim specijalitetima i delicija.

 

Međutim, vino nije cijenjeno samo zbog svojih raskošnih okusa i činjenice da upotpunjuje baš svaki zalogaj, već isto tako i zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje donosi sa sobom.

 

Još od davnina vino se smatralo eliksirom života, a taj termin sve više dobiva potporu u raznim suvremenim znanstvenim istraživanjima koja potvrđuju blagotvoran učinak elemenata iz kvalitetnog vina na čovjekovo zdravlje. Čaša-dvije vina dnevno mogu doprinijeti jačanju imuniteta, poboljšanju probave i kognitivnih sposobnosti poput boljeg pamćenja, ali i smanjenju rizika od raznih bolesti srca i krvožilnog sustava te tretiranju upalnih procesa u tijelu. Osim toga, vino sprječava uništavanje kiselina koje su neophodne našem organizmu te štite vlakna elastina i kolagena, što znači bolju cirkulaciju i elastičnosti krvnih žila, a mnogi stručnjaci su uvjereni kako upravo u vinu leži tajna mladolikog izgleda.

 

Pored svega, čaša crnog vina prije spavanja mnogima se pokazala kao recept za lakši san, što ne čudi s obzirom na to kako vino ima opuštajući učinak i popravlja raspoloženje, a crne sorte sadrže i melatonin, tvar koja regulira naš tjelesni sat i signalizira tijelu kada je vrijeme za spavanje.

 

Kada govorimo o vinu kao čuvaru zdravlja, onda je umjerenost ključna riječ. Uz čašu ili dvije dnevno osigurat ćete si brojne zdravstvene prednosti, no pretjerivanje u bilo čemu, pa tako i vinu, može imati sasvim suprotan učinak.

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO

GOSPODARSTVO DAMJANIĆ IVAN

Fuškulin 50, Fuškulin 52440 POREČ

Matični broj: 50231987

 

IVAN DAMJANIĆ

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d...

HR4324020061140268010

 

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

+38552 654 120

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije vina potrebna je prethodna najava

+38552 654 120

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!