KONTAKT:

 +38552654120

 visit@damjanic.eu

Damjanić vina - pravljena sa strašću, piju se s užitkom!

 

 

 

Vino je stvoreno za uživanje

 

 

U svakoj boci vina je sreća koju dijelimo kad je otvorimo.

 

Ne postoji domaćinstvo u kojemu nema spremljena pokoja boca vina za posebne prilike. Bez obzira da li se radi o obiteljskom okupljanju, proslavi rođendana ili obljetnice, blagdanu ili smo u očekivanju romantične večeri, boca dobrog i kvalitetnog vina je joker koji će svaku prigodu učiniti posebnijom i svečanijom.

 

Koje boce vina treba čuvati za posebne prilike?

 

Obično se pridržavamo teze da su skupa vina i dobra vina, te da je vino bolje što je “starije”. Najčešće je tako, ali nije i pravilo. U pravilu jeftinija vina nisu namjena čuvanju  i odležavanju jer neće imati dovoljno ekstrakta i kiselosti ni da požive, a kamoli da napreduju. Čuvati treba kvalitetna vina koja imaju širok raspon za odležavanje.

 

Ukoliko je cijena odraz  kvalitete, onda su skuplja vina dobar izbor. Takva bijela mogu izdržati do pet godina od berbe, a crna imaju dosta širok raspon za odležavanje, od tri do trideset godina. Slatka ili desertna vina ledenih berbi ili prosušenih bobica imaju najdulji vijek trajanja koji se u najboljim primjercima može mjeriti s duljinom trajanja ljudskog vijeka. U ovom slučaju slador je konzervans, a ne latentni problem kao u polusuhih ili poluslatkih vina.

 

Bijela i roze vina iz butelja trebalo bi potrošiti 2-3 godine nakon berbe, pjenušce što prije nakon kupnje, poluslatka i polusuha, bilo crna ili bijela,  također potrošiti što prije jer se odležavanjem povećava rizik od refermentacije u boci.

 

Ukoliko imate dileme oko izbora vina za posebne prilike, svakako posjetite vinariju Damjanić i uz stručni savjet , iz široke palete kvalitetnih vina, odaberite ono koje najviše odgovara vašem karakteru, prilici u kojoj ćete ga piti ili osobi s kojom ćete zajedno u njemu uživati.

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO

GOSPODARSTVO DAMJANIĆ IVAN

Fuškulin 50, Fuškulin 52440 POREČ

Matični broj: 50231987

 

IVAN DAMJANIĆ

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d...

HR4324020061140268010

 

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

+38552 654 120

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije vina potrebna je prethodna najava

+38552 654 120

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!