Idealno za proljetno osvježenje, Rosé Penelope iz istarskih vinograda obitelji Damjanić osvojit će Vas rapsodijom mirisa i inspirativnim aromatičnim okusom. Odlikuje se senzualnom osvježavajućom kombinacijom divljih jagoda i ruža koje će ovog proljeća goditi svačijem nepcu. Svijetlo ružičaste boje i harmonične cvjetne arome, čaša Rosé vina bit će neizostavna ovo proljeće i za vrućih ljetnih popodneva na svakom stolu. 

Elegancija i profinjenost ovog vina danas je sve više u trendu, a iako mu se često pripisuje nadimak „ženskog pića“ zbog svoje blage ružičaste nijanse i slatkastog tona, ovu senzualnu aromu jednako vole i muškarci i žene. Damjanić Rosé Penelope vina nastaju iz tradicionalne, ali izuzetno rijetke istarske sorte borgonje, koju danas uzgajaju samo nekolicina vinarskih kuća u Istri. Rosé ima karakteristike i bijelih i crnih vina. Dok je bojom možda bliže crnim, po svojstvima je ipak sličniji bijelim varijantama. Specifičnim načinom prerade, Rosé vina se dobivaju na više načina, od kojih je najčešći kraće razdoblje maceracije. Dok u crnih vina to razdoblje može potrajati od par dana do par tjedana, za specifičnu nijansu ružičastog vina potrebno je samo par sati da bi se izdvojio potreban ekstrakt željene boje. 

Za razliku od crnih vina, koja su sve bolja s godinama, za Rosé vino vrijedi obrnuto pravilo – što mlađe to bolje! Zbog različitog načina prerade, Rosé vina je najbolje popiti što prije i ne ostavljati ga za kasnije. Rosé je najbolje piti dobro rashlađeno, baš kao i bijela vina. Može biti poslužen kao aperitiv, piće dobrodošlice, u opuštenoj atmosferi ljetnih večeri ili pak uz snažnije gurmanske delicije. U svakom slučaju, Rosé Penelope je odabir s kojim ne možete pogriješiti u bilo kojoj prigodi, i uz bilo koji obrok!