ČAŠA DAMJANIĆ VINA DNEVNO PODIŽE KVALITETU ŽIVOTA I UTJEČE NA DUGOVJEČNOST

28/09/2018

Vino se kroz svoju bogatu povijest često povezivalo s brojnim prednostima po naše zdravlje, jedni su ga smatrali ljekovitim, a mnogima je predstavljalo i simbol dugovječnosti te su ga čak nazivali i eliksirom života. Danas, moderne tehnologije i razna znanstvena istraživanja u dobroj mjeri potvrđuju uvjerenja naših predaka o kvalitetama vina koje nisu samo u okusu, mirisu i užitku.

Ispijanjem vina nećete naravno izliječiti sve bolesti, niti ćete sa sigurnošću živjeti stotinu godina, međutim dokazano je kako umjereno uživanje u vinskoj kapljici može utjecati pozitivno na zdravlje, mladolik izgled i produljiti životni vijek.

Crveno vino bogato je antioksidansima poput flavonoida koji sprječavaju određenim spojevima u oštećivanju tjelesnih stanica. Pojedina istraživanja pokazala su kako svega pola čaše vina dnevno produljuje životni vijek za oko 5 godina, a osim toga smanjuje rizik od kardiovaskularnih i raznih drugih bolesti. Poznato je i kako alkohol općenito poboljšava rad metabolizma jer širi krvne žile, zbog čega stanice u mozgu dobivaju više kisika, a pozitivni učinci tog procesa su bolje kognitivne sposobnosti poput pamćenja, mišljenja i kreativnosti. Naravno, u svemu, pa tako i u vinu treba biti umjeren i ne pretjerivati.

Uživajte i Vi u brojnim prednostima koje sa sobom donosi dobra vinska kapljica uz Damjanić vina. Živjeli!