CHARDONNAY DAMJANIĆ – VINO INTRIGANTNOG MIRISA I RASKOŠNIH TROPSKIH NOTA

21/09/2018

Chardonnay je oduvijek bio važna karika hrvatske vinske scene, što zbog specifičnih mirisa i okusa koje pruža osjetilima, što zbog činjenice da se nekako idealno uklapa u gastronomsku sliku naše regije.

Ovdje u vinariji Damjanić svakom vinu, pa tako i Chardonnayu posvećujemo puno pažnje – trsove njegujemo s ljubavlju, grozdove biramo pomno, a vino proizvodimo sa strašću i kombinirajući tradiciju s modernom vinarskom opremom. Cilj je u konačnici samo jedan, pružiti ljubiteljima vrhunske vinske kapljice nezaboravne trenutke čistog užitka.

Chardonnay s potpisom vinarije Damjanić izvana krasi intenzivna zeleno-žuta boja, a unutar butelje očituju se zavodljive note tropskog voća poput banana i ananasa što ga, uz njegovu ugodnu razinu kiseline, čini toliko svježim na nepcu. Snažne i bogate strukture te neodoljivog okusa koji traje, ovo suho bijelo vino u trenu će vas osvojiti. Idealno je poslužiti ga na 10 – 12°C, a odlično se slaže uz razne specijalitete i delicije, od ribljih specijaliteta i bijelog mesa u aromatičnim umacima, do raznih vrsta carpaccia i tjestenina.

Bez obzira tražite li vino koje će savršeno popratiti ukusne zalogaje ili pak kapljicu u kojoj ćete uživati opuštajući se s društvo, Chardonnay Damjanić je svakako odličan izbor. Posjetite našu vinariju, odaberite vrhunski i često nagrađivani Chardonnay iz naše bogate kolekcije i priuštite svojim osjetilima jedan uistinu poseban vinski doživljaj.