DAMJANIĆ CLEMENTE CRNI – vino za savršene zimske trenutke

16/01/2019

Ima li išta ljepše od romantične večere u dvoje u privatnosti vlastitog doma uz vino Damjanić Clemente crni iz 2013. berbe?

Riječ je o crnom vinu tamne rubin boje s ljubičastim odsjajem koje će vas osvojiti na prvu. U vinu se isprepliću svježi voćni mirisi ribiza, borovnice i višnje te džema od šljive i likera od višanja. Nakon konzumacije osjetila će razviti miris šumskih plodova s notama začinskog bilja i crnog papra. Idealna količina tanina i alkohola pridonosi pravom bogatstvu u ustima.

Damjanić Clemente crni je vino iz berbe 2013. a sastoji se od 60% merlota, 20% Cabernet Sauvignona, 10% Terana te 10% Borgonje. Za potpuno uživanje u vinu najbolje bi bilo konzumirati ga nakon 10 godina odležavanja. Intenzivni okus ovog vina idealno se slaže uz sve vrste bifteka, jela od crvenog mesa, mesne peke i divljači.

Osim toga, Damjanić Clemente iz 2013. na prestižnom je Decanterovom ocjenjivanju osvojilo srebrnu medalju što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti i prepoznatljivosti. Zato, uzmite čašicu vrhunskog Clemente crnog i uživajte u savršenim zimskim trenucima uz vaše najdraže.