Degustacija Damjanić vinarije

10/09/2019

Degustacija vina svakako se smatra plemenitom aktivnošću koja ipak ne zahtijeva neko posebno predznanje, već isključivo uživanje u trenutku – upravo zbog toga, slobodno se možete upustiti u pomalo istraživačku, ali vrlo zanimljivu igru vinskih okusa.

Vinarija Damjanić svim vinskim ljubiteljima, onima koji će to tek postati, ali i onima koji su samo radoznali, nudi degustaciju njihova vina. Za isto uistinu ne treba neko filozofiranje, već samo čista igra različitih okusa, mirisa, boja i aroma. Čar se krije upravo u otkrivanju svih nijansa i nota kušanog vina, te otkrivanjem onoga što Vama i Vašem istančanom nepcu najbolje odgovara s naše vinske scene.

Degustiranjem i upoznavanjem same povijesti naše obitelji, tradicije, proizvodnje vina, te detalja o različitim sortama, proći ćete vinskom pričom koja otkriva sve potankosti naše vinarije. Osim što možete, prema Vašem odabiru, degustirati 1, 3 ili 6 vina te upoznati  okuse nekih od 12 ponuđenih etiketa, a to su: Malvazija, Malvazija Akacija, Malvazija Classic, Malvazija Sincerus, Virtu, Chardonnay, Clemente Blanc, Rose Penelope, Borgonja, Duro Istriano, Clemente i Muškat žuti, možete uživati i u tradicionalnim istarskim specijalitetima poput sira, istarskih kobasica i maslinovog ulja kojeg također proizvodi naša obitelj.

Kušanje vina danas uistinu predstavlja avanturu koja se krije u čarima otkrivanja svih nijansa vina, pogotovo onih koji najbolje odgovaraju upravo Vašem nepcu. Avanturu možete, osim putem nepca, osjetiti i u ljepotama prirode koja se sjedinjuje s tek kušanim vinskim okusima.   

Istražite sve čari vinskoga svijeta degustiranjem različitih okusa i aroma, te otkrivanjem svih nijansa Damjanić vina!