ROSE PENELOPE – senzualni i lepršavi užitak

25/07/2019

Ukoliko ste u potrazi za pravim ljetnim osvježenjem, rose vino Penelope vinarije Damjanić, pravi je odabir za Vas. Kristalno bistro, na pogled nježne ružičaste boje trešnje, vino Penelope oduševljava provansalskom aromom i okusom.

Elegantne herbalne note i arome koje ovaj rose ostavlja na nepcu ponajviše obiluje tonovima malina, jagoda i trešnjinog cvijeta. Penelope osvaja svojim nježnim tonovima, koji oduševljava i najzahtjevnije nepce, a visokokvalitetnim svojstvima podsjeća na provansalske rosée.

Naime, ovaj specifičan rose, proizvede od rijetke autohtone istarske sorte borgonje, uzgajane na plodnim vinogradima zapadne Istre, svježe je i poletno vino, izuzetne strukture i mineralnosti.

Rose Penelope je odličan aperitiv koji najbolje ide uz egzotične ljetne kombinacije, poput primjerice sashimi od tune ili pak uz juneći carpaccio. Penelope je senzualno i opojno vino, idealno za osvježenje, elegantne domjenke ili pak za vruće ljetne noći, kojemu ćete se uvijek vraćati nakon što ga jednom probate.