VIRTÙ – pjenušavi užitak na nepcima

13/08/2019

Pjenušavo vino Virtú, jedan od dragulja vinarije Damjanić,  savršeno je aperitivno vino, bogato brojnim i sitnim mjehurićima. Sjajne, slamnato-žute boje, s blagim zelenkastim odsjajem, Virtú vino je savršen aperitiv za vruće ljetne večeri.

Osvježavajuć i trajan okus koji ostavlja na nepcu, upotpunjen je nježnim aromama poljskog cvijeća, sa citrusnim notama limuna i limete. U ovoj osvježavajućoj varijanti specijalan dodatak je i aromatična nota vinogradarske breskve, koje ovom vinu daje poseban okus ispunjen ljetnom svježinom.

Pjenušavo vino Virtú kombinacija je najkvalitetnijih sorti chardonnaya, malvazije i pinota bijelog, uzgojeni na plodnoj istarskoj zemlji na prostranim vinogradima obitelji Damjanić, u blizini Fuškulina pokraj Poreča. Pri proizvodnji je korištena tzv. Charmat metoda, a vino se ubraja u brut kategoriju umjerenog postotka alkohola od 11,5 %. Ovo iznimno aperitivno vino, idealno ide uz plodove mora, posebice kamenice, ali i hladna riblja predjela.

Priuštite si nezaboravnu aromu autentičnog istarskog vina i odaberite pjenušavo vino Virtú, nezaobilazan dodatak ljetnih večeri uz bogatu domaću kuhinju Istre.